Sunday, August 2, 2009

ႀကက္ဥအတုတဲ.

ႀကက္ဥအတုတဲ.
ၾကက္ဥအတုမ်ား ျမန္မာႏိုင္ငံအတြင္း ဝင္ေရာက္

ထူးတာေတြထက္ဆန္းတာေတြခ်ည္းေတြ.ေနရတဲ.ေခတ္ႀကီးပါလား...ရုိးရုိးသာမာန္ႀကက္ဥ
ထက္ဒီလုိႀကက္ဥအတုလုပ္ရတာပုိၿပီးမကုန္က်ေပဘူးလား...
နားကုိမလည္နုိင္ေတာ.ပါဘူးဗ်ာ...

မေကာင္းတာအားလံုးနီးပါးရဲ.ဇစ္ၿမစ္ကေတာ.ေပါက္ေဖာ္ႀကီးတုိ.နုိင္ငံပဲၿဖစ္ေနတာပါပဲ....
အားကုိးမွားမယ္ဆရာတုိ.ေရ....

ၿမန္မာႏိုင္ငံတြင္းသို႔ ၾကက္ဥအတုမ်ား နယ္စပ္မွ တဆင့္ ျဖတ္ေက်ာ္ ဝင္ေရာက္လွ်က္ရွိေၾကာင္း ျမန္မာ့႐ုပ္ျမင္က ယေန႔ ေၾကညာသြားသည္။

ဓာတုေဗဒႏွင့္ ျပဳလုပ္ထားေသာ ၾကက္ဥအတုသည္ အေရာင္အားျဖင့္ ပိုရင့္ျပီး အႏွစ္ႏွင့္ အကာတို႔ ေရာႁပြမ္းေနသည္ဟု ယေန႔ည (၈) နာရီအခ်ိန္က ေၾကညာသြားေသာ ႏိုင္ငံပုိင္ ႐ုပ္ျမင္သံၾကား သတင္းတြင္ ပါရွိသည္။

လူကို အဟာရ မျဖစ္ေစေသာ ၾကက္ဥအတုကို ေတြ႔လ်ွင္ အာဏာပိုင္မ်ားကို သတင္းေပးပို႔ရန္လည္း ပါရွိသည္။

-------------------------------------------



ၾကက္ဥအတုဆိုတာ ဘယ္လိုလဲ
ၾကက္ဥအတုမ်ားမွာ အထူးသျဖင့္ ေမြးျမဴေရးၾကက္ဥမ်ားႏွင့္ ပံုသ႑ာန္တူၿပီး အေပၚယံၾကည့္႐ုံမွ်ျဖင့္ ခြဲျခားမရႏိုင္ေၾကာင္းႏွင့္ ထိုၾကက္ဥအတုကို ဓာတုေဗးနည္းျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားသည္။

ၾကက္ဥအတု၏ အကာပိုင္းျပဳလုပ္ရာတြင္ ဘင္ဇိုရစ္အက္စစ္၊ ဂ်ယ္လီ၊ အမည္မသိဓာတုေဆးမႈန္႔၊ ေကာ္ရည္ျပဳလုပ္ရာတြင္ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳသည့္ ဓာတုပစၥည္းမ်ားႏွင့္ မုန္႔ဖုတ္ရာတြင္ အသံုးျပဳေသာ ဓာတုေပါင္ဒါမ်ားျဖင့္ ေရာစပ္ျပဳလုပ္ထားသည္။

ၾကက္ဥအတု၏ အႏွစ္ပိုင္း ျပဳလုပ္ရာတြင္ အမည္မသိ အဝါေရာင္ေပါင္ဒါမႈန္႔အား အရည္တမ်ဳိးျဖင့္ သမေအာင္ ေမႊကာ ကယ္လ္ဆီယမ္ကလို႐ုိက္ဒ္ ထည့္သြင္းေဖ်ာ္စပ္ထားသည့္ Magic Water ေခၚ အရည္တမ်ဳိးျဖင့္ ေရာစပ္ျပဳလုပ္သည္။


ပိုင္းျခားေပးထား
အကာႏွင့္ အႏွစ္ကို အဝိုင္းပံုသ႑ာန္ရွိသည့္ ပလတ္စတစ္ပံုသြင္းခြက္ထဲသို႔ ေလာင္းထည့္ကာ ပံုသြင္းရေၾကာင္းႏွင့္ ၾကက္ဥအကာႏွင့္ အႏွစ္တို႔အၾကား ေရာေႏွာသြားျခင္းမရွိေစရန္ Magic Water က ပါးလႊာေသာ အေျမႇးပါးအသြင္ျဖင့္ ပိုင္းျခားေပးထားသည္။

ၾကက္ဥအခြံကိုမူ ပါရာဖင္းဓာတ္ပါဝင္ေသာ ဖေယာင္းႏွင့္ အမည္မသိ အျဖဴေရာင္ ဓာတုေဆးရည္တမ်ဳိးတို႔ ေရာစပ္ျပဳလုပ္ၿပီး ၎အရည္ကို အဝိုင္းပုံသ႑ာန္ျပဳလုပ္ထားေသာ ပလတ္စတစ္ပံုစံခြက္အတြင္း ထည့္ထားသည့္ အႏွစ္အတုႏွင့္ အကာအတုမ်ားေပၚသို႔ေလာင္းခ်၍ အခ်ိန္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ အေျခာက္ခံထားပါက ၾကက္ဥအစစ္ႏွင့္ ထပ္တူထပ္မွ် အသြင္သ႑ာန္တူေသာ ဓာတုေဗဒနည္းျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားသည့္ ၾကက္ဥအတုကို ရရွိသည္။


သတိျပဳဝယ္ယူစားသံုး
ၾကက္ဥအတုတြင္ လူကို အဟာရျဖစ္ေစမည့္ ပ႐ုိတိန္း စသည့္ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား ပါဝင္ျခင္း မရွိသည့္အျပင္ ပါဝင္ေသာ ဓာတုပစၥည္းမ်ားေၾကာင့္ ၎အား စားသံုးပါက က်န္းမာေရးထိခိုက္ႏိုင္သည္ဟု ေဆးပညာရွင္မ်ားက သတိေပးထားသည္။ ၎ၾကက္ဥအတုမ်ားမွာ နယ္စပ္ေဒသမ်ားမွတဆင့္ ျမန္မာႏိုင္ငံအတြင္းႏွင့္ နယ္စပ္ေဒသရွိ ေဒသေစ်းကြက္အခ်ဳိ႕သို႔ ဝင္ေရာက္ေနသျဖင့္ ျပည္သူမ်ားအေနျဖင့္ သတိျပဳ ဝယ္ယူစားသံုးၾကရန္လိုသည္။

ဝယ္ယူစားသံုးသူမ်ားအေနျဖင့္ ၾကက္ဥအတုႏွင့္ အစစ္ကို ခြဲျခားရန္မွာ ၾကက္ဥအတုကိုကိုင္၍ ခပ္ျပင္းျပင္း လႈပ္ၾကည့္ပါက အဆံေခ်ာင္ေနသည္ကို ေတြ႔ရၿပီး ၾကက္ဥအစစ္ကိုကိုင္၍ ခပ္ျပင္းျပင္း လႈပ္ၾကည့္ပါကမူ အဆံေခ်ာင္းျခင္း မရွိသည္ကို ေတြ႔ရသည္။ ၾကက္ဥအတုႏွင့္ အစစ္ကိုယွဥ္၍ မွန္၊ ဇလံု၊ ပန္းကန္တခုခုေပၚတြင္ တင္၍ လွည့္ၾကည့္ပါက အတုက ဂ်င္လည္သကဲ့သို႔ မႊတ္ေနေအာင္ လည္ပတ္ႏႈန္းျမန္ၿပီး လည္ပတ္ခ်ိန္ ပိုၾကာသည္။


အေရာင္ပိုရင့္
ၾကက္ဥအတုႏွင့္ အစစ္ကို ယွဥ္ၾကည့္ပါက အတု၏အေရာင္က ပိုရင့္ေၾကာင္းႏွင့္ အတု၏ အခြံသည္ ဖေယာင္းႏွင့္ ျပဳလုပ္ထားျခင္း ျဖစ္သည့္အတြက္ ပိုမိုအလင္းျပန္ေၾကာင္း ေတြ႔ရသည္။ ၾကက္ဥမ်ားကို ပြတ္ၾကည့္လွ်င္ အတု၏ အခြံမ်က္ႏွာျပင္က ပို၍ၾကမ္းေၾကာင္းႏွင့္ ၾကက္ဥကိုခြဲ၍ ၾကည့္မည္ဆိုပါက အတု၏ အႏွစ္ႏွင့္အကာသည္ သီးသန္႔မေနဘဲ ေရာ၍သြားေၾကာင္း ေတြ႔ရျပန္သည္။ အတု၏အခြံ၌ အေျမႇးမပါဘဲ အစစ္၌သာ အေျမႇးပါသည္။ ျပဳတ္လိုက္ပါကလည္း အတုသည္ အစစ္ကဲ့သို႔ အႏွစ္ႏွင့္အကာ သီးျခားမေနဘဲ ေရာ၌သြားသည္။

ေပါက္ေဖာ္ေတြ အတုလုပ္တဲ့ေနရာမွာ စံဘဲဗ်၊ ဆန္အတုတဲ့ ဓာတ္ပုံထဲမွာေတာ့ျမင္ဖူးတယ္။ ေနာက္ေတာ့ တႏွစ္ကလားဘဲ ေပါက္ဆီထဲမွာ အသားမထည့္ဘဲ ဘာဂ်ာကတ္ထူ စကၠဴကုိ ေရစိမ္ၿပီး ဆားနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ေတြေရာ အသားတုလုပ္ၿပီး ေပါက္ဆီမွာထည့္တာ၊ ဖမ္းမိတဲ့ အခ်ိန္မွာေတာ့ အဲဒီေပါက္ဆီက နာမည္ေတာ္ေတာ္ၾကီးေနၿပီး ေရာင္းလည္း ေကာင္းတယ္တဲ့၊ အဲဒါလည္း ေပါက္ေဖာ္တုိ႕ ႏိုင္ငံမွာဘဲ။ အခုလာျပန္ၿပီး ၾကက္ဥအတုတဲ့၊ ဓာတ္ပုံ နဲ႕ ဗီဒီယုိမွာ လုပ္ကိုင္နည္း နဲနဲျပထားတယ္ဗ်။ ေတြ႔ဖူးေအာင္ ၾကည့္ၾကပါအုန္း။


(ျမန္မာ့အလင္းကို ကိုးကားသည္။)
မဇၥ်ိမ သတင္းဌာနမွေတြ.ရွိဖတ္မိ၍ထပ္ဆင္.တင္ၿပပါသည္....

No comments:

Post a Comment


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers